RIU és un projecte de sis joves músics amb l’objectiu de treballar i revisitar la música popular dels Països Catalans. Per definir el seu so s’han emmirallat en  grups del nou folc europeu i atlàntic tot adaptant-lo a les melodies populars catalanes.

RIU és un grup de folc del Baix Llobregat format al 2010 i amb quatre discs editats: RIU 2011, Amb canya 2013, Abans tot això eren camps 2015 i Delta 2018. Son guanyadors del IV concurs SONS de la Mediterrània i ja han girat per Catalunya, Euskal Herria, Galícia, Cantabria, França, Itàlia i Irlanda en més de 230 concerts.

Delta és el nou disc del grup de folk dels Països Catalans RIU. Per què Delta? Doncs perquè és la quarta lletra de l’abecedari grec i coincideix amb el quart disc de la formació catalana. I perquè son del delta del Llobregat, on viuen, assagen i graven els seus discos. Però també perquè el Delta està format per petits grans d’arena que després d’un llarg camí lluiten per sobreviure sedimentant, com la cultura popular, la tradició i el país. En aquest Delta, RIU torna a obrir el prisma  a tots els Països Catalans, des del Rosselló, passant pel Principat, Mallorca i el País Valencià. Una col·lecció de melodies tradicionals, d’autor i de cançons populars que embolcallen amb el seu so acústic i potent, jove i arrelat.

Amb més de 230 concerts a l’esquena i 4 discos editats, RIU és un dels grups més actius de l’escena folk catalana. El grup acumula un bagatge que l’ha portat arreu del territori i a l’estranger viatjant i fent petites gires a Irlanda, França, Itàlia, Galicia i País Basc. L’any 2017 van omplir dues vegades la sala del Tradicionàrius amb el seu espectacle RIU360º, una proposta innovadora de so i vídeo-projeccions envoltants. El 2014 van compartir escenari amb dos grups de música folk de referència, Capercaillie a l’Auditori de Barcelona i Milladorio al Moll de la Fusta. L’any 2011 es van proclamar guanyadors del IV Concurs Sons de la Mediterrània. La formació ha col·laborat freqüentment als directes del cantant Ramon Mirabet als concerts a l’Apolo, el Music Hall, al Bona nit Barcelona i al Poble Espanyol al Cruïlla de Tardor. 

Riu som:

Arnau Barrios: violí //// Iu Boixader: contrabaix //// Ciscu Cardona: guitarra i veu //// Rubén Fajardo: bouzuki //// Ricard Ros: uillean pipe, whistles i veus ////Pau Vinyoles: diatònic i veus

Premis i concursos:

Premi del jurat al concurs de grups d’Esplugues 2011.
Premi Busker’s Festival a la FiM Vila-Seca, Maig 2011.
Guanyadors del 1er concurs de grups a Solsona, setembre de 2011.
2 nominacions als Premis Enderrock en votació popular, millor grup i millor directe. 
Guanyadors del IV Concurs SONS de la Mediterrània, novembre 2011.

Segons classificats al Proyecto Bígaru del Folkomillas Festival, juny 2012.
Tercers classificats al Concurso Escenario PRAU, juny 2012.
4 nominacions als Premis Enderrock en votació popular, al millor disc per Amb Canya! i al millor tema per Castells, i al millor grup i millor directe.

10è millor disc de folc de l’any per la crítica dels Premis Enderrock amb Abans tot això eren camps.